Først blev jeg født...

Jeg kom til verden på Rigshospitalet i København d. 24.3.1960. Overlægen var i kjole og hvidt - han var blevet afbrudt midt i en gallamiddag - men min søster siger, at det er da ikke noget, hendes fødselslæge var i islandsk nationaldragt. Nogen vil mene at det således allerede fra starten var klart at jeg var et ganske særligt barn. Andre vil sikkert påstå at min mor bare var god til at skabe pludselige gynækologiske kriser.

Jeg blev altså født i København, men det må nok betragtes som en fejl, for min forældre er jyske, min opvækst foregik i Jylland (mestendels i Malling ved Århus), og jeg betragter mig i dag som eksil-jyde på Frederiksberg, på det mine jyske venner omtaler som Djævleøen (Sjælland).

Jeg har skrevet altid, eller i hvert fald lige siden jeg nåede ud over »Ole så en so«-stadiet. Som hestetosset teenager skrev jeg bøgerne om Tina og hestene (de to første udkom da jeg var femten, den fjerde og sidste da jeg var sytten). Som 18-årig opdagede jeg Tolkien og Ringenes herre, og derefter Ursula K. LeGuins trilogi om Jordhavet, og lige siden har mit bog-hjerte banket for eventyr og drageblod og verdener, der ligger mindst tre skridt til højre for regnbuen eller Mælkevejen, og under alle omstændigheder et pænt stykke fra den asfalterede danske virkelighed.

I 1988 udkom min første »rigtige« roman Morgenlandet, som en af de første (måske den første?) danske fantasy-romaner for voksne. Op gennem halvfemserne skrev jeg trilogien om Katriona, Sølvhesten, Hermelinen og Isfuglen, og i de seneste år er det bøgerne om Skammerens børn der har krævet min opmærksomhed. Allerseneste nyhed er W.I.T.C.H.-bøgerne, som jeg har skrevet for Egmont og Disney.

Jeg er uddannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi på Århus Universitet, og har udover forfatteriet blandt andet arbejdet som gymnasielærer, reklametekstforfatter, forlagsredaktør, cigarlagerrengøringsassistent og ridelærer. I dag er jeg fuldtidsforfatter (med eget firma: Phabel & Plott ApS). Meget af min fritid går med at kaste kugler - jeg er glødende petanque-entusiast, med en VM-sølvmedalje som hidtil bedste resultat ...